Община Сливен

Десислава Танева: Предлагаме по-разумния и прагматичен избор... ГЕРБ по своя воля превърна вота за президент във вот на доверие

-------------------------------
08.11.2016 / 15:50

„Излизаме на втори тур с твърдата убеденост, че наистина предлагаме по-добрият вариант, по –разумния и прагматичен избор, така че държавата да продължи по един стабилен път на развитие, коментира Десислава Танева, министър на земеделието и храните и областен координатор на ГЕРБ-Сливен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Според нея правителството трябва да довърши управленската си програма. Танева подчерта, че този вот е изключително важен и за развитието на Сливен, който безспорно през последните години е претърпял, доста несполуки и значително е изостанал от други областни центрове.

„Тук местната общност работи по точно определен план. Има поети ангажименти от правителството, една част изпълнени друга предстоят и за нас като местна общност е изключително важно форматът на това правителство и работата му да продължи . Разчитаме на гражданите и разума. Разчитаме на прагматичния избор, ясно отчитайки конституционните правомощия на президента на страната и правомощията и властта, които има правителството, подчерта Танева.

Тя, добави че важните за местната общност въпроси е добре да бъдат решавани на местни референдуми, като чрез такива допитвания гражданите ще поемат отговорност за важни решения, дори и за непопулярните.

Според нея, чрез такова допитване може да се определи съдбата на 116-те декара бивши казарми в центъра на града. Десислава Танева, добави, че само благодарение усилията на новия кметски екип, Сливен се включва в програмата за саниране, макар и последен в страната.

„За общината, за местната общност, е много важно това правителство да продължи да работи", заяви Танева. Тя призова гражданите да гласуват и на втори тур, като направят рационален избор.

 

ПП ГЕРБ по своя воля превърна избора на президент във вот на доверие към правителството и е готова да понесе последствията. Това заяви в Сливен министърът на земеделието и храните и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, предава Радио „Фокус”-Сливен.

Според нея резултатите от първи тур са компилация от различни фактори - от фигурата на кандидата за президент до отношението на хората към местната власт. Министър Танева заяви, че на първи тур в Сливен от ЕРБ не само са затвърдили, но и са подобрили резултатите си в сравнение с тези на местните избори.

ГЕРБ продължава да е първа политическа сила в областта, подчерта тя.

Десислава Танева отхвърли обвиненията на политическите опоненти, че в Котел е бил използван държавен ресурс, за да се повлияе гласуването.

"ГЕРБ запазва резултатите си от местните избори, а единствените гласове, които растат, са тези на БСП и патриотичните сили", заяви Танева. По нейни думи резултатите от изборите показват и все по-голямото значение на мажоритарния вот.

"Този избор, който предлагаме и на балотажа - рационален и прагматичен, е много важен и за местната власт. За общината, за местната общност, е много важно това правителство да продължи да работи", заяви Танева.

Тя призова гражданите да гласуват и на втори тур, като направят рационален избор. "Независимо от резултатите от балотажа, ГЕРБ ще остане първа политическа сила и при евентуални предсрочни избори", заяви тя.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев