Община Сливен

Общината постави указателни табели за библиотеките в града и 12 населени места

-------------------------------
08.11.2016 / 12:50

Община Сливен постави табели, които указват пътя към библиотеките в града и 12 населени места по проект „Пътят към библиотеката” на фондация „Глобални библиотеки – България”. Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в програмата. Монтираните указателни табели са част от инфраструктурата от знаци и табели към пътната мрежа.

В Сливен табели с надпис „Библиотека”, на български и английски език, са поставени на кръстовището на бул. „Братя Миладинови” и „Хаджи Димитър” /до магазина на Миролио/ и на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков” / до бившия Универсален магазин /. Те посочват пътя към Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”. Предстои поставянето на указателна табела за библиотека „Зора”.

 

В проекта са включени библиотеките в град Кермен и селата Жельо войвода, Блатец, Ичера, Драгоданово, Крушаре, Селиминово, Гавраилово, Бяла, Новачево, Старо село и Мечкарево.

 

Средствата за изработване на указателните табели и стълбове, както и разходите за доставянето им в общината са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България”.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев