Община Сливен

Цецка Цачева към учителите: Вие сте най-важните и знам колко много ви дължи обществото

-------------------------------
04.11.2016 / 14:55

"Избрах като основен приоритет и национален идеал образованието". Това каза кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с представители на сектор „Образование“ на тема: „Качественото предучилищно и училищно образование – гаранция за успешна професионална кариера и перспективи за личностно развитие на младите хора в България“, предаде Фокус.

 

„Благодаря ви, че сме заедно в този ден и час. Държах да проведа тази среша по няколко причини. Първо, житейски съм свързана с тази професия. Мама, сестра ми, етърва ми са учители. Израснала съм с аромата на тебешир. Много вярвам и знам, че това е разковничето за просперирането на обществото и нацията ни. Аз и вицеадмирал Пламен Манушев трябваше да уточним приоритетите и посланията на кампанията ни. При срещи с предприемачи и чуждестранни инвеститори стана ясно, че търсят работна ръка, но не могат да намерят достатъчно квалифицирана. Заради това, когато заговорихме с Милена Дамянова за дуалното обучение, се поинтересувахме в дълбочина и стана ясно, че има опит преди нас, който можем да използваме. За първи път чух от нея това понятие. Във всички случаи, когато говорим за постижение в училище не можем да забравяме учителите. За мен вие сте най-важните и знам колко много ви дължи обществото. Знам и болката ви, че професията, която е била на уважение и почит, като че ли днес не среща това“, заяви Цачева.

 

Тя посочи, че лично е много благодарна на българските учители, които видели качествата и таланта на сина й. „Той е изцяло резултат на българските учители. Заслужавате да имате по-добро заплащане и възнаграждение“, подчерта кандидатът за президент. Според нея фактът, че се отпускат допълнителни средства за възнаграждението на учителите, е знак за отношението на управлението към труда на учителите. „В работата ми на президент темата за образованието ще присъства много активно. Разчитам много на синдикатите и професионалните организации, защото опитът им е много важен“, каза още Цецка Цачева."Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев