Община Сливен

3000 лева са събрани за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

...
04.11.2016 / 15:00

Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен досега са събрани 3004,94 лв. и 0.06 евро. От тях: 587,45 лв. са постъпили в дарителската сметка на община Сливен; 137,49 и 0.06 евро от кутията за дарения; 930 лв. събрани от разпродажбата на картини и фотоси по време на благотворителната изложба за набиране на средства за паметника, организирана от общината, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” и Обществен дарителски фонд – Сливен на 25 октомври в ДТ „Стефан Киров”; 1350 лв. - дарение от Иван Начев – носител на наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016 година.

 

Инициативен граждански комитет, с председател Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен, се обръща към гражданите за подкрепа на делото за възстановяване на почти разрушения войнишки паметник:

 

Отворено писмо до гражданите на община Сливен

 

Уважаеми госпожи и господа,

 

Обръщаме се към Вас с надежда да подкрепите инициативата “Първите хиляда”, създадена с цел набиране на средства за съхраняване и възстановяване на Паметника на 6-ти артилерийски полк и насочена към дарители-частни лица.

 

Целта ни е набирането на 10 000 лв. (десет хиляди лева), необходими за стартиране на най-належащите мероприятия по опазване на паметника в навечерието на предстоящия зимен сезон!

 

Поканени сте да се включите в кампанията със сума според възможностите си. Всички дарители, включили се в инициативата с принос над 10 (десет лева), ще получат грамота за своята подкрепа, а имената им ще бъдат изписани в нарочен пергамент, който ще бъде положен в капсула в основата на паметника.

 

Вярваме, че нашата родолюбива инициатива ще намери отклик у Вас, и подобно Сливенските възрожденци, Вие ще допринесете за съхранението на нашата история, чест и слава.

 

С други инициативи, създадени с цел набиране на средства за съхраняване и възстановяване на Паметника на 6-ти артилерийски полк, може да се запознаете на интернет-страниците, посветени на това начинание.

 

Средствата се набират в урни във фоайето на централния вход на сградата на община Сливен и чрез дарителска сметка:

 

IBAN: BG73FINV91508416216422

 

BIC: FINVBGSF

 

Код: 445100

 

Първа инвестиционна банка АД – клон Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев