Община Сливен

Четвъртокласници от сливенски училища станаха полицаи за един ден

-------------------------------
04.11.2016 / 08:08

Вчера вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени за четвъртокласниците от осем учебни заведения в град Сливен.

Служители на „Детска педагогическа стая” посрещнаха децата, показа им сградата, различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи.

В хода на обиколката младите хора придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от „Тактическото звено за бързи действия” позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване.

Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата.

Интересният диалог помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев