Община Сливен

Сливналии ги чака кошмарно лято

Разкопани улици
29.04.2010 / 15:01

Гражданите на Сливен нека се подготвят за едно кошмарно лято, ако общината прекрати договора с „Хидросистеми”, прогнозира шефът му Мартин Стефанов.

Той посочи като пример разкопаната улица край „Тернопол”. Поради неиздадено строително разрешение от кмета, там „Хидросистеми” не може да довърши ремонта и има всички изгледи рововете да останат и да пострадат хора, дори да бъдат обезопасени. В момента пак по същите причини дружеството работи само по финализиране на конструктивни елементи като шахти и пр. Асфалтирането също се отлага по вина на общината.

Стефанов посочи следния парадокс: фирмата има разрешение за полагане на водопроводите, но не и за канализацията. Това означава, че след време трябва отново да се копае. Опитваме се да сложим в ред поне центъра на града – заяви Стефанов. С две думи, хаоса с разкопаните и неасфалтирани улици може да продължи с много месеци, а цената ще плащат гражданите, докато текат безконечните съдебни битки.

Спасението е в това МОСВ да поеме пряко реализацията на проекта в свои ръце. Оттам са доказали, че са коректни в плащанията и контрола каза Стефанов. Единствен от кметовете в 17 града Лечков е станал един вид сайбия на проекта.

От думите му стана ясно, че предстои среща на представители на консорциума по надзора „Ептиса” със зам.-кмета на община Сливен Недка Енергиева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев