Община Сливен

Решението на българските проблеми няма да дойде отвън, категоричен е Калфин ден преди края на кампанията

------------------------------------
04.11.2016 / 09:03

„Ден преди края на кампанията и след всички срещи с хората от цялата страна – във всички области, мога да кажа, че това, което чух и видях, не ме учудва. Има сериозни проблеми, които не бива само да констатираме, а трябва да решаваме незабавно и такива са демографията, увеличението на доходите и качеството на образованието. Затова и ролята на президента е изключително важна – той трябва да бъде двигателят, който да тласка правителствата да работят. Независимо кои партии участват в тях.“ Такава беше равносметката ден преди края на кампанията на кандидата за президент Ивайло Калфин на среща с обществеността в гр. Ловеч.

 

Той подчерта, че силната роля в момента е тази на министър-председателя, но неговите усилия не са достатъчни за решение на ключовите теми в обществото, за които е необходимо пълно и надпартиино съгласие.

 

„В момента в парламента няма съгласие. Мнозинството казва, че иска нещо да промени, опозицията категорично е против. Така няма да излезем с решения на важните проблеми. За тях трябва обединение, а не разединение. Избори след избори времето минава и държавата сякаш чака нещо да се случи. Така не се решават нито демографски проблеми, нито сериозни икономически проблеми. Президентът трябва да стартира незабавно широка дискусия, чието решение да бъде припознато от всички партии и основната цел не се влияе след това от текущото правителство. Държавната политика трябва да е дългосрочна и консенсусна. Затова и президентът не бива да опозиционер, който отрича всичко самоцелно“, каза още Калфин.

 

Кандидатът за президент подчерта, че във външнополитически план държавата ни има нужда от добър дипломат, а не от американски генерал. „Дрънкането на оръжия в региона не е в наша полза. В тези сложни геополитически времена имаме нужда не от агресия, а от дипломация и активни отношения, както със съседите ни, така и в Черноморския регион. Бъдещият държавен глава не трябва да се готви за война, а да направи всичко възможно да успокоява обстановката, гонейки българския национален интерес“, категоричен беше той.

 

Калфин отново апелира за информиран избор при вота в неделя и подчерта необходимостта от подкрепа на референдума. „Важно е да гласуваме, за да не използват гласа ни за някой, който не харесваме. Важно е да се включим и в референдума, защото той има потенциала наистина да разтърси настоящата партийна система“, категоричн беше Калфин.

 

Пресцентър на ПП АБВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев