Община Сливен

3,6 г. за новозагореца Мартин Пеев, отглеждал в дома си марихуана

-------------------------------------
03.11.2016 / 15:20

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Сливен, съдът постанови ефективно наказание от 3г. и 6м. „лишаване от свобода", което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим, както и „глоба" в размер на 7500лв. спрямо Мартин Пеев. Той е признат за виновен в това, че от неустановена дата до 17 септември 2015 г., в Нова Загора, в парник, намиращ се в дома му на ул. „Ангел Кънчев" № 29, отглеждал 7 бр. растения от рода на конопа (марихуана, канабис) на обща стойност 16 760,00 лв.

 

Пеев, който е осъждан с влязла в сила присъда за противозаконно отглеждане на коноп на стойност над 53 000 лв., живеел в Нова Загора, в дома на родителите си. Въпреки, че през 2011г. вече е бил осъждан за същото престъпление Пеев решил през 2015 г. отново да отглежда в парника в двора си растения от същия вид.

 

През м.септември 2015г. подсъдимият споделил пред свои познати, че възнамерява да обере листната маса на отглежданите от него растения и да я изсуши.

 

Пеев отвел полицейските служители и в една от стаите на къщата, където живеел. Там той бил поставил върху метален сушилник за изсушаване обраните стръкове зелена растителна маса, които видно от съставения протокол за претърсване и изземване предал доброволно. В помещението били намерени 33 бр. стръка от растение в полусухо състояние с дължина 0,50-0,80 см, с тъмнозелени на цвят тънки и дълги листа. При направения полеви тест с листо от произволно избран стрък, пробата е реагирала на канабис.

 

Иззетите стръкове са били поставени в черна торба и запечатани от полицейските служители.

 

Присъдата на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев