Община Сливен

Междуведомствена специализирана операция “Здраве” се извършва на територията на град Сливен… Иззеха тютюн без бандерол в село Сотиря

------------------------------------
03.11.2016 / 10:44

Междуведомствена специализирана операция “Здраве” се извършва на територията на град Сливен от служители на ОДМВР и РЗИ. Целта на операцията е установяване и санкциониране на нарушения, относно спазване на изискванията на чл.54 ( Забрана за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години на територията на училища) и чл. 56а (Забрана за тютюнопушене в прилежащите терени и тротоари на училищата) от Закона за здравето. Проверени са 5 средни училища в града. На директорите на две от училищата са съставени предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

 

В хода на специализирана операция по линия "Акцизи" служители на участък "Петолъчка" са извършили проверки в с.Сотиря. От частен дом е иззет небрандиран, ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол, около 400 грама. Съгласно чл.123 от Закона за акцизите и данъчните складове на санкция подлежат физически лица, които употребяват или държат в себе си цигари или тютюн без акцизен бандерол.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев