Община Сливен

Дни преди вота Трайчо Трайков забъркан в скандал: Взел като свидетел по делото за „Белене” 70 000 евро хонорар!

------------------------------------
03.11.2016 / 09:35

Издигнатият за кандидат-президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков е получил над 70 000 евро (около 140 000 лева), за да защити българските национални интереси по арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Това установи разследване на БЛИЦ подкрепено с факти и документи.От документите става ясно, че министърът на икономиката и енергетиката в първото правителство на премиера Борисов, е бил поканен като свидетел по заведеното срещу родината ни дело от адвокатската кантора "White & Case" LLP.

 

Трайков е дал съгласието си, но е поставил категоричното си условие да му бъде платен солиден хонорар за извършената от него "работа".

От действията му излиза, че без капка угризение е осребрил защитата на страната ни по заведеното срещу нея ноказателното производство.

 

Така българските гласоподаватели, които сега облъчва с предизборните си клипове, косвено са си платили за "патриотичната" му отдаденост.

 

Ако има поне частица достойнство, Трайков незабавно трябва да се оттегли като кандидат за държавен глава и върховен главнокомандващ. И тъй като вечно жадуващия власт политик едва ли доброволно ще напусне надпреварата за "Дондуков" 2, то приятелчетата му от Реформаторския блок моментално трябва да го изхвърлят, за да запазят демократичните принципи, които Иван Костов почти погреба още по времето, в което беше председател на СДС.

 

Ивайло КРАЧУНОВ

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев