Община Сливен

Проверяват храните в училищата и детските градини в област Сливен

------------------------------------
03.11.2016 / 09:13

Продължават проверките за качеството на храните, които се предлагат в училищата и детските градини в област Сливен, съобщи директора на Областна дирекция за безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.

Освен в столовете и кухните в детските и учебни заведения, се проверяват и храните, които се предлагат в заведенията за бързо хранене около училищата.

 

По сигнал за некачествени напитки, които се предлагат на децата в заведение до III ОУ "Д-р Иван Селимински", инспекторите установяват, че се продават сокове, които не отговарят на изискванията, не са натурални и съдържат други съставки, заяви д-р Пенчев. На нарушителите са съставени актове

 

. Продължават проверките и за качеството на млякото и млечните продукти, които се произвеждат и предлагат в област Сливен. В една от фирмите е установено, че съставките не се влагат коректно. Фирмата е санкционирана и е била подложена на строг контрол.

 

„Близо 2 месеца и половина всяка пратка, произведена от тази фирма, се изследваше за наличието на неспецифични съставки в млякото, които не бяха отразени в етикета. По принцип могат да се влагат, но трябва коректно да са описани на етикета", обясни директорът на Областната дирекция за безопасност на храните.

 

Текат проверки и в магазините за хранителни стоки, като некачествените продукти и тези с неизвестен произход се конфискуват.

 

Според д-р Пенчев, заради честите проверки производителите и търговците са станали по - стриктни при произвежданите и продавани стоки и нарушенията са значително по - малко.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев