Община Сливен

Държавата отпуска 3 млн. лв. на община Нова Загора и 4 млн. лв. на община Сливен за различни проекти

-------------------------------
02.11.2016 / 14:45

Днес /02.11/, на официална церемония в Министерския съвет, премиерът Бойко Борисов връчи на кмета на община Нова Загора Николай Грозев и заместник-кмета и председател на УС на СНЦ „Местна инициативна група - Нова Загора“ г-жа Светла Стоянова Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР с Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г. за предоставяне на финансова помощ по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проекти към стратегията за ВОМР е в размер на 2 933 745,00 лева.

Одобрените средства по тази подмярка са предвидени за предоставяне на финансова помощ на потенциални бенефициери от територията на община Нова Загора, като крайният срок за изпълнение на дейностите по проектите към стратегията за ВОМР е до 30.06.2023 г.

 

Държавата дава на Сливен 4 милиона лв. - за „Розова градина“ и за пътна инфраструктура в общината. Това реши Министерският съвет по време на днешното си редовно заседание. Три милиона са предназначени за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ в града, а един милион - за улична и пътна инфраструктура в общината.

Днешното решение на Правителството е в отговор на искане, отправено преди няколко месеца от кмета Стефан Радев за финансово обезпечаване на важни за града проекти, сред които изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и финансиране на ремонти по уличната и пътната инфраструктура в общината.

Сумата, която се отпуска на Сливен, е част от одобрените разходи за трансфери по бюджетите на ведомства и общини общо за над 28 милиона лева. Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

 

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев