Община Сливен

Полицията в Сливен и Котел нанесе мощен удар срещу битовата престъпност. Проверени са 1000 лица, 12 са разкритите престъпления

------------------------------------
02.11.2016 / 10:56

12 разкрити престъпления, образувани 24 досъдебни производства и проверени над 1000 лица по време на специализирана операция по противодействие на престъпления по линии "домови кражби", "джебчийски кражби" и "кражби на части и вещи от МПС”.

Акцията е проведена на територията на РУ-Сливен през последната седмица на месец октомври. Полицейските служители са извършели проверки на 1472 лица, от които и лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

Проверени са 611 превозни средства и 70 обекта- питейни заведения, компютърни зали, игрални зали, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и други. В хода на акцията са образувани 24 досъдебни производства, разкрити са 12 престъпления, задържани са 20 лица в РУ-Сливен, съставени са 490 акта, 74 протоколи за предупреждение по ЗМВР, 10 писмени разпореждания.

При проверките са иззети около 800 къса цигари и 2,5 кг. тютюн, без акцизен бандерол. В операцията са взели участие служители от сектор “Криминална полиция”, група “Охрана на обществения ред” и участъци “Запад”, “Петолъчка” и “Надежда”.

Операция по противодействие на престъпленията против данъчната система е проведена на територията на полицейски участък “Ябланово” към РУ-Котел за времето от 14,00 до 18,00 часа на 1 ноември. Проверени са 4 търговски обекта. В магазин в село Стрелци са намерени и иззети 280 къса цигари от марката “Derby Blue” и 120 къса от марката “Rodeo”, които не са предназначени за нашия пазар, без акцизен бандерол. От друг обект в същото село са иззети 1000 къса цигари “Monte Carlo”, също без акцизен бандерол. Работата по случаите продължава.

Операциите по противодействие на битовата престъпност и незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР- Сливен продължават и през месец ноември.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев