Община Сливен

В Деня на народните будители РБ „Сава Доброплодни” с ново ценно дарение – колекция от над 70 книги

------------------------------------
02.11.2016 / 09:57

В Деня на народните будители Регионална библиотека „Сава Доброплодни” получи ценен подарък. ЧитАлнЯта предостави на културната институция колекция от над 70 книги – художествена литература от съвременни български и чужди автори, и научни издания.

ЧитАлнЯта е една от най-новите инфоточки на София - модерна градска читалня и информационен център, любимо място в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов”. След дълги години безстопанственост, изоставеният стъклен павилион на алеята зад фонтаните е ремонтиран и обновен, а от 29 юли 2015г. официално посреща гражданите и туристите в столицата. Проектът за ЧитАлнЯта е реализиран от "Сдружение за градски читални" заедно с Общинско предприятие "Туризъм" към Столична община, много партньори и граждани - дарители. В основата на ЧитАлнЯта стои създаването на нова, модерна публична читалня, която да бъде атрактивна обществена среда за четене и обмяна на книги и информация. Уютно място, което да вдъхновява любовта към книгите ежедневно.

Една от целите на екипа на ЧитАлнЯта е да реализира партньорства с най-активните извънстолични библиотеки. Началото на партньорството с Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен е предоставената интересна колекция от книги.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев