Община Сливен

Министър Танева, депутатите от ГЕРБ Мария Белова и Галя Захариева и областния управител Татяна Петкова бяха гости на празника на Котел

-------------------------------
01.11.2016 / 15:34

Министър Десислава Танева, народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева бяха гости на празника на Котел. Те присъстваха на тържествена сесия по повод празника на града – 1 ноември, Ден на народните будители.

Поднесени бяха цветя пред паметника на Георги.С.Раковски. Тържествената церемония започна с издигане на националното знаме и знамето на град Котел от кмета на града Коста Каранашев и председателят на ОБС Христина Чолакова. Приветствие към жителите и гостите отправиха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът Коста Каранашев.

Проявите продължиха с музикална програма на възпитаници на "Център за работа с деца", историческа възстановка и концерт на Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев". В програмата са включени изложба, представяне на книги и др.

 

Областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържествата по случай 1 ноември – Ден на народните будители и Празник на гр. Котел.

Петкова присъства на тържествената сесия на Общински съвет – Котел, която започна с националния химн и химна на Европейския съюз. За празника бяха дошли министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Галя Захариева и Петър Петров, кметът на община Котел Коста Каранашев, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, заместник-кметовете на Котел, общински съветници, кметове и кметски наместници от общината, почетни граждани.

Гостите поднесоха своите приветствия към жителите и управленския екип на възрожденския град. Всички призоваха за партньорство в управлението на общината, обединение в името на по-доброто бъдеще на Котел, а младите хора да пазят и следват пътя на своите велики предшественици.

В приветствието си към котленци Татяна Петкова каза: „Вие живеете в атмосферата на града, в който са се родили, работили, творили онези всеотдайни българи, които народът ни обяви за народни будители. Миналото на Котел изобилства от плеяда духовници, книжовници, общественици и борци за свобода – живели, работили и завършили земния си път в името на съхраняване на самочувствието ни, книжнината ни, традициите ни. Днес този дух не напуска Вас - техните горди потомци. Вие сте тези, които с упоритост и воля пазите духовността на този възрожденски град, но в същото време сте се устремили към превръщането му в достоен европейски град.“

По късно на площад „Възраждане“ се проведе тържествена церемония, включваща ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Котел и знамето на Европейския съюз. Гости, граждани и ученици поднесоха венци и цветя пред паметника на Г. Ст. Раковски и котленските будители.

Тържествата продължиха с концертна програма.

 

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев