Община Сливен

4 години и 10 месеца зад решетките за румънски гражданин, задържан с 5 килограма хероин

-------------------------------------
01.11.2016 / 12:48

Наказание от 4 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ получи румънски гражданин, държал с цел разпространение близо 5 килограма хероин, съобщиха от Окръжна прокуратура – Сливен.

Румънският гражданин Нику Мелинчану получи наказание „лишаване от свобода“ за срок 4 години и 10 месеца. Подсъдимият Мелинчану подписа споразумение с Окръжна прокуратура Сливен и се призна за виновен в това, че на 04 август 2016 г. на пътен възел „Петолъчка“, в землището на гр. Сливен, в товарен автомобил марка „Мерцедес Вито“, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери – 4,998 кг нето тегло хероин на обща стойност 249 900 лв.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Осъденият Мелинчану ще трябва да заплати и „глоба“ в размер на 50 000 лв. Товарният автомобил марка „Мерцедес Вито“, с който е бил пренесен наркотика се отнема в полза на държавата, а самият хероин ще бъде унищожен. На 01 ноември 2016г. Окръжен съд – Сливен е одобрил споразумението, което е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев