Община Сливен

Борисов с признание за Цачева: Единствено тя винаги е била над мен

------------------------------------
31.10.2016 / 09:05

Единствено Цачева е била винаги над мен като председател на Народното събрание“, това каза премиерът Бойко Борисов пред БТВ по повод кандидатурата на Цецка Цачева за президент.

Той заяви, че е избрал Цецка Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ, тъй като е най-независима и никога не се е налагало да й дава указания.

 

„Като си прехвърлях в главата имената и хората, които биха могли да свършат работа в президентството, най-независимият човек, на практика никога не се е налагало да й давам указания, нито да й казвам какво да прави, беше Цачева”, изтъкна министър-председателят.

 

„В парламента два мандата да умиротворяваш и да държиш баланс между всички политически партии – това е висша форма на изкуство. Аз не бих издържал и един ден в парламента, ако аз съм председател”, призна премиерът.

 

Борисов разкри, че още лятото е решил, че Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ.

 

„Аз й виках „госпожо президент”. Тя мислеше, че се шегувам, всички мислеха, че се шегувам, но знаех възможностите на партията, на всички хора. Вече съм доста време в политиката, за да се подвеждам по популизъм, по външния вид или харизмата. В тези тежки времена ни трябва стабилен човек, балансиран, отговорен, с тежест, да умее да преглътне, да изслуша всички”, подчерта той.

 

Борисов коментира и прословутата реплика за „майката на нацията”.

 

„Познавам семейството, знам колко добра и грижовна майка е, а в моите очи с моята мама Мецанка майката е култ, нещо, което обичаш и уважаваш от първия до последния си ден”, изтъкна премиерът.

 

Цачева от своя страна каза, че е реагирала с усмивка на фразата. „Приех я, че ще изпълнявам ангажиментите си като майка, тоест давайки всичко от себе си, както всяка майка се раздава за децата си”, уточни тя. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев