Община Сливен

Бюро по труда - Сливен набира строители за работа в Израел. Минималната заплата е 1540 долара, плюс извънредните

-------------------------------
29.10.2016 / 10:30

Професионални строителни работници на временна заетост - кофражисти, арматуристи, работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени и мазачи набира Бюро по труда в Сливен за работа в Израел.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 50 години, които не са работили в Израел и нямат родители или деца, които да работят в Израел. Кандидатите не трябва да са осъждани.

Те трябва да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Документи се приемат в Бюрото по труда по местоживеене. Подават се заявление за кандидатстване; копие на страницата с личните данни от задграничния паспорт. Ако кандидатът няма задграничен паспорт, може на този първи етап на кандидатстване да приложи лична карта; копие на свидетелство за съдимост, издадено за работа в чужбина.

Кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените специалности. Минималната брутна стартова заплата на работник в строителството в Израел е приблизително 1540 USD/месец (1 USD ≈ 3.80 NIS).

Всеки допълнително изработен час над 211 часа се заплаща като извънреден. Като допълнение към тази заплата, работодателят ще прави месечен депозит в размер на 700 NIS по сметка на работника, която се държи от ПИБА (израелската служба по заетостта).

Набраната сума, намалена с банковата такса и данъка, ще се изплаща/превежда на работника при напускането на Израел след приключване на трудовия договор. Набраната сума ще бъде намалявана пропорционално за всеки месец незаконен престой в Израел. Ако работникът остане в Израел повече от 6 месеца след приключване на трудовия договор, губи цялата набрана сума. За периода на заетостта на българските работници ще бъде осигурено подходящо жилищно настаняване в каравани и на двуетажни легла.

Работодателят може да удържа от заплатата на работника за настаняването и свързаните с него разходи не повече от 500 NIS месечно, в зависимост от географската зона, в която пребивава работникът. Размерът на тази удръжка се актуализира веднъж годишно.

Всеки работник трябва да получи от своя работодател частна медицинска застраховка, като работодателят може да удържа от заплатата на работника за покриване на част от медицинската застраховка не повече от 125 NIS месечно. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев