Община Сливен

Ген. Съби Събев в Сливен: Ще създадем съвет по демографско развитие

-------------------------------------
27.10.2016 / 15:43

Съвет по демографското развитие на страната ще бъде създаден към президентската институция, ако президентският мандат бъде спечелен от двойката Трайков-Събев. Това каза пред журналисти днес в Сливен ген. Съби Събев - кандидат за вицепрезидент на Реформаторския блок.

Той посочи, че демографската криза като част от националната сигурност е приоритет в тяхната политика. Ген. Събев смята, че под ръководството на президента трябва да се събират институциите, които имат отношение към демографската криза, да работят синхронизирано и да се постигне обрат в тази негативна тенденция.

Според ген. Събев фундаменталният проблем на България са отсъствието на съдебна реформа и неефективното правосъдие. Според него назначенията, които президентът може да прави в съдебната система, му дават възможност да влияе много и да даде силен импулс на съдебната реформа.

Според генерал Събев наличието на толкова генерали и висши военни в тези избори, показва, че има проблем с политическото лидерство. По думите му лидерите са "поизхабени" в значителна степен и не са сигурни, че ако бъдат номинирани, ще спечелят убедителни резултати в тази президентска кампания. Друга причина, според него, е, че те могат да допринесат значително в сферата на сигурността и охраната.

Той посочи, че амбицията на тяхната кандидатпрезидентска двойка е при един евентуален петгодишен президентски мандат всички граждани да почувстват промяна, да изградят силна президентска институция.

Трайчо Трайков и ген. Съби Събев се срещнаха с граждани на Сливен в сградата на Камарата на строителите в града. "БТА"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев