Община Сливен

Проведе сe 14-то заседание на Общински съвет - Нова Загора... Обучение на Секционните избирателни комисии

-------------------------------------
27.10.2016 / 15:06

На 27 октомври се състоя четиринадесетото заседание на местните парламентаристи. В началото председателят на Общински съвет Георги Николов съобщи, че към първоначалния дневен ред от 25 точки са постъпили още 6 предложения за гласуване.

Общинските съветници се спряха по-подробно на 2 т. от дневния ред – предложение за приемане на Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Нова Загора. Основните цели на общинското ръководство, обосновани в Наредбата, са свързани с подобряване на условията за движение на моторни-превозни средства в града, като се въведе ред и се сведе до минимум безразборното паркиране на МПС по улици, тротоари и зелени площи в централната градска част.

С въвеждането на предвидения в проекта на Наредбата регламент ще се осигури нормално движение на МПС и пешеходци. Повечето от общинските съветници се обединиха около идеята за създаване на „Синя зона” в града, като изтъкнаха, че по този начин ще се разтовари и облекчи пътният трафик.

Усилени дебати предизвика т. 4 от дневния ред относно изпълнението на Решение 208/27.09.2016 г., за продължаващото замърсяване на въздуха в гр. Нова Загора и околността от Завода за биогаз на фирма „Градус“. Заместник-кметът Маргарит Тодоров информира присъстващите за предприетите действия във връзка с Решението. Предвид това, бяха направени предложения за създаване на местна комисия от общински съветници и общинска администрация, като същевременно бъдат отправени и покани за участие на експерти от държавни органи на властта, като целта й ще бъде намиране на адекватно решение на проблема.

Останалата част от заседанието на местните парламентаристи протече спокойно и конструктивно. Бяха гласувани всички точки от дневния ред и след предоставената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 

На 27.10.2016 г. в театралния салон при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ се проведе обучение на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК), ангажирани с провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и Национален референдум на 6 ноември 2016 г. Секретарят на Община Нова Загора Веселина Трънова откри работната среща, като даде думата на младши инспектор Иван Иванов, представител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Нова Загора, да запознае присъстващите с основните мерки за безопасност и сигурност, необходими, за да може да се гарантира нормалното протичане на изборния ден. В обучението се включиха още: представител на Дирекция „Бюро по труда“; началник отдел „ГРАО“ Мария Койчева и началник отдел „Счетоводен“ Радка Димитрова в Община Нова Загора, които дадоха полезни указания и препоръки за всички членове на СИК.

Районна избирателна комисия Сливен, в лицето на Росица Колева, разясниха най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на изборите и запознаха подробно присъстващите с методическите указания на Централна избирателна комисия. На територията на община Нова Загора ще бъдат съставени 63 секционни избирателни комисии. Взети са всички необходими мерки за подготовката и нормалното протичане на изборния ден.

Още снимки от новината

-------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев