Община Сливен

ОДМВР-Сливен и четирима служители с награди от конкурса за магистрати и полицаи на името на Джовани Фалконе

-------------------------------
26.10.2016 / 15:42

Областната дирекция на МВР в Сливен е удостоена с четири отличия в годишния конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

На тържествена церемония в Благоевград Негово Превъзходителство посланикът на Италия Стефано Балди връчи престижните отличия на главен инспектор Виктор Маринов началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, главен инспектор Димитър Величков началник на РУ-Сливен, главен инспектор Стефан Борисов началник на РУ-Нова Загора и Мирослав Стоянов инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен, носител на приза “Полицай на 2015 година” за ОДМВР-Сливен.

Церемонията по връчване на наградите се проведе днес в зала “22-ри септември” в град Благоевград. На церемонията присъстваха Посланикът на Италия Стефано Балди, Областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, Леонардо Гуарнота - генерален секретар на фондация “Джовани и Франческа Фалконе”-Палермо, Ерик Лейонмарк – главен секретар на организация “Европейски градове срещу наркотиците” в Стокхолм, Посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Гълеа, комисар Флориан-Даниел Мазилу – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния и други. Отличията връчиха Н.Пр. Стефано Балди и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Конкурсът се провежда за осма поредна година. Tой е учреден през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.

Сливенската дирекция получава отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции за година и половина ОДМВР-Сливен е постегнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност. Операциите и проверките по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици са без крайна дата и се осъществяват на цялата територия, обслужвана от МВР-Сливен.

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев