Община Сливен

Фирмите за зимно пътно поддържане в област Сливен са готови за сезона

-------------------------------
26.10.2016 / 14:50

На 24-25.10.2016 г. по план на Областно пътно управление – Сливен комисия извърши проверка на техниката и материалите, предвидени за зимно пътно поддържане на Републиканската пътна мрежа /РПМ/ на територията на област Сливен по опорни пунктове.

 

Комисията, състояща се от представители на ОПУ-Сливен, Пътна полиция, РД на ПБЗН и Областна администрация Сливен, извършиха проверка за изпълнение на задачите по зимното пътно поддържане. Установено беше, че техниката е добро състояние и готова за зимния сезон. Фирмите-подизпълнители са заредени с материали съгласно разчетните норми.

 

За община Сливен поддръжката на пътищата I, II и III клас от РПМ с обща дължина около 550 км. е възложено на фирма „Пътно поддържане - Сливен“ ЕООД. Зимното поддържане на АМ „Тракия“ в участъка от Стара Загора до Бургас е възложено на ДЗЗД „Магистрали 2014“ – София, като участъкът от магистралата в област Сливен е 44 км. Необходимите средства за заплащане на дейностите по зимното поддържане на РПМ за област Сливен е 1 млн. 800 хил. лв. с ДДС.

 

От 1 ноември ще бъде обявено началото на зимния сезон.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев