Община Сливен

Пенсионери с пенсии до 300 лева ще получат по 40 лв. коледни надбавки

-------------------------------------
26.10.2016 / 13:12

40 лв. коледни добавки ще получат всички пенсионери, които получават пенсии до 300 лв. Това каза пред журналисти в МС министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, след като правителството одобри отпускането на допълнителен трансфер за държавното обществено осигуряване на стойност 50 млн. лв.

 

„Правителството одобри да бъдат осигурени коледни добавки за пенсионерите, които получават пенсии до 300 лв. това е прагът на бедност. Допълнителният трансфер е на стойност 50 млн. лв. и всеки един пенсионер ще има възможност да получи допълнително 40 лв. като коледна добавка”, обясни Русинова. По думите й за последните две години правителството е отпуснало допълнително над 250 млн. лв., за да осигури възможност за Великденски и Коледни добавки за пенсионерите.

 

Министър Русинова уточни, че над 1,2 млн. са пенсионерите, които ще получат коледни надбавки от общо 2,118 млн. души. „Считам, че това е една добра помощ в навечерието на зимните месеци и празници. Добавките ще бъдат получени с пенсиите за месец декември“, коментира още социалният министър. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев