Община Сливен

Новини от ОД на МВР: Полицай прострелял колега по невнимание

ОД на МВР-Сливен
28.04.2010 / 11:21

Около 14.45 ч. на 27.04.2010 г. на ул.”Банско шосе” № 2 /в двора на КАТ - ОДМВР - Сливен/, при провеждане на строеви преглед съгласно заповед на Директор ОДМВР - Сливен за промяна на носенето на униформено облекло, във връзка с настъпването на пролетно-летния сезон, ст.полицай Г.Д. - служител в РУМВР – Сливен, неспазвайки мерките за безопасност и при прибиране на служебното си оръжие - пистолет “Макаров” в кобура, неволно е произвел изстрел и прострелял със стоп-патрон в дясното бедро, намиращият се в близост до него ст.полицай Д.С., също служител в РУМВР - Сливен. На пострадалия е оказана медицинска помощ в МБАЛ - Сливен, където е настанен без опасност за живота. На двамата служители са извършени тестове за употреба на алкохол, които са дали отрицателен резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е следствено дело.

 

На 27.04.2010 г. след получен оперативен сигнал служители на РУМВР - Котел са извършили проверка на т.а. “Мерцедес” със сливенска регистрация - частна собственост, при която в камиона са открити 14 стека цигари със стар бандерол. Акцизната стока е иззета с протокол за доброволно предаване. Назначена е проверка по случая.

 

Около 22.15 ч. на 27.04.2010 г. на гл.път II-55 /в района на разклона за с.Полско Пъдарево, Община Нова Загора/ автопатрулен екип на РУМВР - Нова Загора е извършил проверка на л.а. “Опел Вектра” със старозагорска регистрация, управляван от 28-годишният Г.К. от с.Съдиево, Община Нова Загора, в който са открити 200 л. дизелово гориво в пластмасови туби, предмет на кражба от кариера “Дядово”. Изяснено е, че в автомобила са пътували още три лица, които заедно с водача на автомобила работят като шофьори в кариерата. Горивото - предмет на кражбата е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство срещу 4-те лица.

 

Между 11.30 ч. и 17.00 ч. на 27.04.2010 г. НИ е разбил входна врата на апартамент - частна собственост, намиращ се в ж.к.”Загоре” на гр.Нова Загора и извършил кражба на около 50 гр. златни накити, фотоапарат, ДВД-плейър и преносим компютър. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

 

От 11.00 ч. на 29.04.2010 г. в пресклуб - Сливен ще се проведе традиционния конкурс “Полицай на месеца”.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев