Община Сливен

На официална церемония днес бе осветен новият офис на радио "Фокус" в Сливен

-------------------------------
25.10.2016 / 15:11

Радио „Фокус“ тръгна от Сливен и днес сме свидетели на една епоха, на това как нашата медия събира хора, които са управлявали, управляват и ще управляват този град през следващите години. Това заяви на освещаването на новия офис на радиото в града президентът на Агенция и Радиоверига “Фокус” Красимир Узунов. „Наистина се гордея, че съм в Сливен, тук имам много приятели, на които искам да благодаря и да им припомня, че „Фокус“ е и техен дом“, допълни Узунов. Той посочи, че именно затова е била избрана днешната дата – навечерието на празника на Сливен – Димитровден, за да направи Радио „Фокус“ неделима част от историята на града и неговите жители. Красимир Узунов подчерта, че именно благодарение на коректността в работата си радиото е успяло да събере на този ден петима кметове – сегашния Стефан Радев и неговите предшественици:

Йордан Лечков, Иван Славов, Асен Гагаузов и Янко Янков, както и всички, които решават проблемите на Сливен и са съпричастни към тях.

 

Много ни е приятно и радостно, и утешително, че освещаването на новия офис е свързано с големия празник на град Сливен – Свети Великомъченик свети Димитрий Солунски Чудотворец. Това каза Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий при освещаването на новия офис на Радио „Фокус“- Сливен, предаде репортер на радиото. Негово Високопреосвещенство напомни за силата на думите и молитвата: „Думите са много важни в нашето напрегнато време. Свети пророк Илия с една дума и молитва заключил небето, за три години и шест месеца не паднала капка дъжд. Това говори за силата на думите и молитвата. Молитвата привлича Божието милосърдие и Божията любов. Невидима десница тука ще предпазва, ще охранява хората, които работят. Защото всяка една епоха е свързана с напрежение, с трудности, с изпитания, с проблеми. Но истината винаги трябва да се казва, защото истината побеждава и рано или късно изгрява като слънцето. Трябва да знаете, че ние дойдохме с вяра, с надежда и с любов да осветим този офис, та всеки, който влиза тука да почувства невидима Божията десница и Божията милост.“

Митрополит Иоаникий допълни, че освещаването на офиса на радио „Фокус“ допълва празничната радост и дава надежда, в същото време, че тук ще се чуват добри и благи думи и приятни новини. „Ние ви приветстваме, г-н Узунов, желаем Ви здраве, успехи! Защото човек не може да живее сам за себе си, трябва да помага на ближните, а радостта от тази помощ е тройна радост. Затова всеки, който слуша Радио „Фокус“ да има радостта и утехата на Бог, на мира и на любовта. Бъдете живи и здрави и нека Бог да ни пази сега и в бъдеще! Амин!“, пожела Негово Високопреосвещенство, който в съслужение с отец Евгений отслужи ритуала по освещаването на новия офис на Радио „Фокус“ – Сливен.

Гостите бяха приветствани от президента на Агенция и Радиоверига “Фокус” Красимир Узунов. Радио „Фокус“ - Сливен е част от Национална радио верига „Фокус“ и е първото радио от веригата радиостанции "Фокус". Радиото излъчва от 1 октомври 2004 г. на честота 101.7 MHz и покрива всички населени места в района на общините Сливен, Ямбол, Твърдица, Нова Загора, Котел, Стралджа, Болярово и Елхово. Радиото покрива и участък от автомагистрала „Тракия“, от Стара Загора до Карнобат. Общият брой на населението в тези райони е около 329 000 души, които са и потенциални слушатели на радиото. От самото начало на своето съществуване Радио „Фокус“ - Сливен има и кореспондент в област Ямбол. Отговорен редактор на Радио „Фокус“ - Сливен е Людмила Йоргова.

 

Честито колеги!

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев