Община Сливен

МКБТХ организира дискусионен форум: „Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”

-------------------------------
25.10.2016 / 13:30

В изпълнение на Националната и Местна програми за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерски съвет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр.Сливен организира дискусионен форум с цел обучение на социални работници, здравни медиатори и здравни работници от училищните здравни кабинети, на тема „Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”.

Лектор на дискусионния форум с цел обучение беше д-р Росанка Венелинова, психиатър, изпълнителен директор на фондация „Център Надя” – партньорска организация в изпълнението на проект VICTOR – „Трафикът на деца – наша отговорност”, както и проекти за работа с бежанци и търсещи убежище в Република България.

В рамките на събитието бяха представени три документални филма, продуцирани от Националната комисия за борба с трафика на хора, които акцентират върху новите форми на експлоатация при трафика на хора: с цел отнемане на органи, тъкани, клетки или телесни течности; с цел принудителни бракове и с цел сексуална експлоатация на момчета и мъже.

Оперативните цели на дискусионния форум с цел обучение са повишаване квалификацията на специалистите във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора и новите форми на експлоатация; споделяне на практически опит и подобряване на координацията и сътрудничеството; засилване на превенцията и укрепване на капацитета в процеса на идентифициране, защита и подпомагане на жертви на трафик.

Всички участници получиха наръчник „Превенция на трафика на хора сред ромското малцинство” и диск „Предай нататък”, предоставени от Националната комисия за борба с трафика на хора.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев