Община Сливен

20 години от създаването на Дневния център „Св. Стилиян Детепазител“

------------------------------------
25.10.2016 / 10:34

На 24.10.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева присъства на концерт, посветен на 20-годишнината от създаването на Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Стилиян Детепазител” гр. Сливен.

 

Вълчева поздрави директора на центъра Величка Авджиева и екипа й и връчи поздравителен адрес от областния управител Татяна Петкова. „В този тържествен ден отдаваме заслужена благодарност на всички Вас – медицински специалисти, рехабилитатори, социални работници, психолози и педагози, които ежедневно влагате професионализъм и сърце в грижата за малки и големи хора с увреждания и ги подпомагате в пълноценното им участие в семейство, социални групи и общество. Нека покровителят на децата Свети Стилиян Детепазител бди над Вас и Ви закриля“, се казва в поздравителния адрес.

 

В двата дневни центъра специалисти обгрижват малки и големи с различни интелектуални затруднения – двигателни и сензорни увреждания, епилепсия, аутизъм, синдром на Даун и други множествени увреждания. Центровете са с капацитет по 30 места.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев