Община Сливен

Посланик Тихомир Стойчев и дипломати от посолството на България във Вашингтон положиха цветя на гроба на Стефан Панаретов

-------------------------------
24.10.2016 / 14:31

На 21.10.2016 г. посланик Тихомир Стойчев и дипломати от посолството на Република България във Вашингтон положиха цветя на гроба на Стефан Панаретов.

Цветята бяха положени от името на областния управител на област Сливен Татяна Петкова, сливенската общественост и мисията ни в САЩ.

 

От 2010 г. насам Министерство на външните работи на Република България съдейства на Областна администрация Сливен за осъществяването на инициативата, превърнала се в традиция - отбелязване на годишнината от кончината на Стефан Панаретов Хаджиилиев - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките. На 19 октомври 2016 г. се навършиха 85 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати.

 

Посланик Стойчев с грама информира областния управител, че молбата й за отбелязване на годишнината и полагане на цветя на гроба на Стефан Панаретов, е удовлетворена.

 

Татяна Петкова изразява своята благодарност към посланик Тихомир Стойчев, служителите на посолството ни в САЩ и Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев