Община Сливен

Прокуратурата подхвана Делян Добрев (ГЕРБ), той си дава имунитета

-------------------------------
24.10.2016 / 12:43

Народният представител и председател на комисията по енергетика в парламента Делян Добрев заяви, че сам ще даде имунтите си, съобщиха от партията пред ПИК. Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, става ясно от съобщения на прокуратурата.

Искането се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Делян Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление - умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за "НЕК" ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро. Деянието е извършено умишлено, последвали са значителни щети и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 219, ал.4, вр.ал.3, вр.ал.2 от НК.

Делян Добрев ще внесе заявлението си за доброволно отказване от имунитета лично в деловодството на Народното събрание в 16 ч. днес. Веднага след това народният представител от ГЕРБ ще направи кратко изявление пред медиите в сградата на Народното събрание. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев