Община Сливен

Иван Сираков, Кирил Николов - Дизела и Антония Григорова са победители в маратона "Хайдушки пътеки"

------------------------------------
24.10.2016 / 09:04

Иван Сираков е победител в първото издание на планинския маратон на класическа дистанция „Хайдушки пътеки”, предаде Радио „Фокус”.

Той пробяга маршрутът от 42 км 195 метра с денивелация от 2 500 метра за 4 ч. 19 минути. Сираков е притежател и на рекорда за скоростно изкачване на Хайдушката пътека. С време от 5 ч. 11 минута е Александър Спасов.

Ски – бегачката Антония Григорова бе трета в генералното класиране и първа при жените. Първи в полумаратона на 21 км. финишира Кирил Николов – Дизела с 2 ч. 1 минута. Шабан Мустафа се отказа заради липсата на достатъчно време за възстановяване след тежко състезание на 25 -тия километър.

Победителите похвалиха добрата организация – от осигурената охрана, до подкрепителните пунктове, като отбелязаха, че трасето е било изключително добре маркирано. Победителите получиха парични награди и дървени медали.

Техен автор е графичният дизайнер Георги Павлов, изработил логото на телефон 112. Медали имаше и за всички завършили маратона.

Награждаването се състоя на старт – финала пред Стария бряст в центъра на Сливен. 147 бяха участниците в маратона, като 83 бяха подали заявка да пробягат цялата дистанция. За първи път в маратона се събраха най-изявените имена в българското екстремно бягане Шабан Мустафа, Иван Сираков, Кирил Николов – Дизела, Антония Григорова, както и любители на спорта от цяла България.

Над 42-километровото панорамно трасе премина през най-интересните исторически и природни забележителности на Сливен и планината над града. "Хайдушки пътеки" е част от серията състезания "Сливен екстрийм“, а организаторите се надяват да го превърнат в традиционен. Състезанието бе посветено на празника на Сливен – Димитровден.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев