Община Сливен

Засилени проверки на сливенската полиция и мощен удар срещу контрабандата с цигари

...
23.10.2016 / 18:16

През последните месеци полицията в Сливен регистрира най-ниските нива на разпространение на цигари и тютюн без акцизен бандерол на своя територия от началото на годината. Данните от последното проучване сочат, че потреблението на тютюневи изделия, непредназначени за българския пазар, на територията на ОДМВР-Сливен е намаляло в пъти в сравнение със същия период на мината година.

 

От началото на 2016 до средата на месец октомври в ОДМВР-Сливен са иззети

 

1000000 къса цигари и 584 килограма тютюн, без бандерол. Образувани са 71 досъдебни производства. Съставени са 77 акта по ЗАДС. Издадени са 35 осъдителни присъди на лица, занимаващи се с този вид престъпна дейност.

 

При специализирана операция по линия “Акцизи”, проведена през последните три дни, служители на ОДМВР-Сливен са извършили проверки на физически лица, складове, тържища, пазари и търговски обекти в Нова Загора, Твърдица, Коте и Сливен. Проверени са 132 превозни средства и 156 лица. Иззети са около 5,5 кг. тютюн, 44800 къса цигари от марките Rodeo, Marvle и други. Образувани са 5 преписки, три бързо и едно досъдебно производство, съставени са 5 акта по ЗАДС.

Дарик
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев