Община Сливен

От "Стария бряст" стартира първото издание на планински маратон "Хайдушки пътеки"

-------------------------------
23.10.2016 / 10:47

Стартът на първото издание на планинския маратон на класическа дистанция „Хайдушки пътеки“ бе даден пред Стария бряст в центъра на Сливен.

147 са участниците в маратона, като 83 ще пробягат цялата дистанция. Това е съобщил за Радио „Фокус” организаторът на състезанието Стефан Стефанов, председател на фондация „Стария Бряст“.

В маратона участват най-изявените имена в българското екстремно бягане Шабан Мустафа, Иван Сираков, Кирил Николов – Дизела, Антония Григорова, както и любители на спорта от цяла България.

Над 42-километровото панорамно трасе преминава през най-интересните исторически и природни забележителности на Сливен и планината над града. Освен класическата дистанция 42 –километрова дистанция са предвидени още две: петкилометрово градско бягане и полумаратон до Фурната на Карандила.

Маршрутът е с обща денивелация 2 500 м, а продължителността класическа за маратон - 42 км 195 м. По целия маршрут има контролни и подкрепителни пунктове, осигурена е медицинска помощ, дежурят и екипип на ПСС.

Маратонът ще завърши на Стария бряст. Там ще се състои награждаването на участниците. Предвидени са парични и предметни награди за победителите в отделните категории, а също и бутикови дървени медали.

Техен автор е графичният дизайнер Георги Павлов, изработил логото на телефон 112. "Хайдушки пътеки" е част от серията състезания "Сливен екстийм“, а организаторите се надяват да го превърнат в традиционен. Състезанието е посветено на празника на Сливен – Димитровден.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев