Община Сливен

631 хил. лв. отиват за зала по борба, стопанисвана от клуба на световната шампионка Станка Златева

-------------------------------
21.10.2016 / 15:27

631 хил. лева ще бъдат вложени в зала по борба в Сливен, която ще се стопанисва от клуба на световната шампионка Станка Златева.

Обявена е процедура за избор на изпълнител, очаква се до 6 месеца след нейния край залата да бъде построена. Теренът е преотстъпен безвъзмездно от Община Сливен като част от политиката за насърчаване на спорта, обяви кметът Стефан Радев.

Станка Златева благодари за стореното и заяви, че за нея новата зала е сбъдната мечта, в която се надява да се реализира като треньор. Средствата за спортното съоръжение са осигурени от министерството и младежта и спорта по програмата за изграждане на зали по борба в цялата страна. Със средства на министерството ще бъдат изградени шест такива зали, съобщи министърът на спорта Красен Кралев. От държавния бюджет ще бъдат заделени и средства за физкултурни салони в малките населени места, като средства ще бъдат насочвани към районите, които са били бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони.

Спортното министерство ще преразгледа и стратегията си за финансиране на федерациите. С приоритет ще са 14 федерации, които имат олимпийски медали и реализирани спортисти. В момента финансиране от държавата получават 44 федерации, а до неотдавна те са били 67. Освен това с промени в Закона за спорта ще бъде удължен срокът за ползване на спортните бази от инвеститори от 10 на 30 години.

Днес кметът на Сливен Стефан Радев и министър Красен Кралев наградиха 12 сливенски спортисти, носители на награди от олимпиади, световни и европейски първенства. Сред тях бяха Момчил Караилиев, Радослава Мавродиева, Божидар Темелков и други. Отличените получиха почетен медал на спортното министерство и плакет на Община Сливен. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев