Община Сливен

Спецакция на полицията в Сливен приключи с три досъдебни производства, три ареста и поредната разбита нарколаборатория

-------------------------------
21.10.2016 / 14:42

Реализацията на сектор “Криминална полиция” към РУ-Сливен е в резултат на ежедневните действия на полицейските служители по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на високорискови наркотични вещества на

територията на града и общината. В хода на обявената от директора на ОДМВР-Сливен безсрочна акция срещу наркороспространението на 20 октомври криминалисти извършват пет обиска на различни адреси, при които са задържани трима мъже, иззети са метамфетамин, канабис, прекурсори, вещества в процес на производство и други материали, свързани с престъпната дейност. Операцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Към 15,00 часа полицейските служители влизат в имот, намиращ се във вилната зона край Сливен, пригоден за автосервиз. На място е установен 37-годишният И.Д. от град Сливен. В два автомобила, негова собственост полицейските служители намират самозалепващи полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин с приблизително общо тегло 120 грама. При последвали процесуално-следствени действия в имот в сливенското село Крушаре е разкрита лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са прекурсори, материали, химически вещества и предмети, необходими за производството на метамфетамин /"пико"/. При обиск в имот в кв. “Даме Груев” в град Сливен са намерени ел.везна, таблетки, самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин. Процесуално-следствените действия на полицейските служители продължават в хале, пригоденото за извършване на ремонт на автомобили, собственост на 28-годишния С.Б. от град Сливен, където са иззети марихуана и метамфетамин. В халето е установен лек автомобил “БМВ”, управляван от 26-годишния В.П. от град Бургас. При обиска в автомобил е намерен и иззет плик с около 10 гр. метамфетамин.

И.Д., С.Б. и В.П. са задържани за 24 часа в РУ-Сливен. Образувани са три досъдебни производства. Окръжна прокуратура-Сливен продължава работа по случая.

Противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотици на територията на Сливен и областта е един от основните приоритети в работата на ОДМВР-Сливен. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции за година и половина са разкрити 21 лаборатории за производство на високорискови наркотични вещества, иззети са повече от 50 литра прекурсори, близо килограм метамфетамин, 12 кг. хероин и 136 кг. канабис.

За своята работа по противодействие на наркоразпространението служители на ОДМВР-Сливен са номинирани за поредна година от фондация “Джовани и Франческа Фалконе” в конкрса за магистрани и полицаи “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев