Община Сливен

С благоприятен изход за общината приключи делото за сметоизвозване, заведено в Арбитражния съд от „Консорциум ЛТБ България ХГ”

-------------------------------
21.10.2016 / 14:40

С благоприятен изход за общината приключи делото за сметоизвозване, заведено в Арбитражния съд от „Консорциум ЛТБ България ХГ”.

„Общината защити интереса си. Това е голям успех, защото се избегна риска общината да плаща 5 милиона лева - част от поискано обезщетение за пропуснати ползи от неоснователно едностранно прекратяване на договор за сметоизвозването на Сливен“, съобщи кметът Стефан Радев.

Община Сливен е сключила договор с „ЛТБ България ХГ” през ноември 2007 година за срок от 15 години. Договорът е прекратен през месец май 2012 година поради пропуски в работата по сметосъбирането и почистването на града, заради което дружеството завежда дело в Арбитражния съд за пропуснати ползи в размер на 5 милиона лева. През април тази година Община Сливен направи възражение, което беше прието за основателно от арбитражния състав и делото е прекратено.

Дружеството е осъдено да заплати направените от общината разноски по делото. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев