Община Сливен

Второкласници интервюираха кмета на Сливен за Димитровден

--------------
19.10.2016 / 22:19

Ученици от втори „А“ клас на СУ „К. Константинов“-Сливен днес направиха интервю за Димитровден с кмета на общината Стефан Радев. На въпросите отговаря и зам.-кметът Пепа Чиликова. Децата научиха защо и от кога Сливен празнува на 26 октомври, какви мероприятия са предвидени за децата, ще има ли много гости за празника на града.

 

„През 1831 г. жителите на Сливен са построили храм в чест на Свети Димитър Солунски – Чудотворец, и от тогава 26 октомври е определен за празник на града. След известно прекъсване, през 1992 година, честването се възстановява с решение на Общинския съвет. Хората вярват, че светецът е закрилник на нашия град“, каза кметът.

 

На въпрос как лично ще посрещне Деня на Сливен за първи път като кмет, Стефан Радев сподели, че това ще е вълнуващ момент, защото преди всичко носи отговорност за организацията и провеждането на събитието и всички гости да усетят празничната атмосфера. „Заедно с това, трябва да вземам и други важни решения, от които зависи доброто бъдеще на града“, допълни кметът.

 

Малките репортери разбраха още, че любимият предмет на Стефан Радев в училище е бил историята, а той увери, че заедно с колегите си работи с мисъл най-напред за децата на Сливен и за доброто им бъдеще тук. Кметът подари на своите гости българското знаме, което да поставят в класната стая, а той получи снимка на целия клас.

 

На срещата с кмета в общината присъстваха още класният ръководител Красимира Бакалова и директорът на училището Веселина Тонева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев