Община Сливен

Дирекцията по образование в община Сливен работи по проект "Устойчиво интегриране на младите хора"

------------------------------------
19.10.2016 / 11:10

Дирекцията по образование в Община Сливен работи по проект „Устойчиво интегриране на младите хора” по процедура „Активни”. "Проектът се изпълнява в рамките на 16 месеца и приключва на 30 декември 2017 година. По него ще обхванем 80 души, които ще бъдат обучени по специалността „озеленител” и „помощник в строителството”, каза зам.-кметът Пепа Чиликова. Община Сливен ще се ангажира с наемането на 60 от тях за период от 6 месеца.

 

Пилотен проект на УНИЦЕФ в подкрепа на изграждане на приобщаваща образователна среда в детските градини ще обхване 6 детски градини в Сливен – "Зорница", "Елица", "Синчец", "Детски рай", "Теменуга" и ще обхване деца със специфични образователни потребности. Във връзка с това ще бъдат назначени психолози и логопеди. Ще бъде назначаван помощник на учителя. По проекта ще се осигурят материали и пособия, ще се извърши ремонт на помещение в детска градина „Синчец”, което ще се ползва за ресурсен кабинет.

 

Зам.-кметът Стоян Марков посочи, че общината е изготвила проект за саниране на сградата на Детска градина „Звездица” в кв. „Даме Груев”, на стойност от 460 000 лева. Проектът е подаден и в момента тече оценката му. Очаква се финансиране до края на годината.

 

Друг проект на община Сливен „Творческо пространство за малки и големи”, също е насочен към подобряване на социалната интеграция и подготовката на деца от етническите малцинства в училище.

 

Подготвени са и две проектни предложения в партньорство с Министерство на образованието и науката, по които са сключени споразумения за партньорство за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки. Проектите са одобрени. Училищата са Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев