Община Сливен

Юбилейна изложба на Националния музей на текстилната индустрия ще бъде открита на 24 октомври в Сливен

-------------------------------
18.10.2016 / 14:55

Ретроспективна изложба „30 години Национален музей на текстилната индустрия” ще бъде открита на 24 октомври 2016г. от 17,00 часа в зала „Май”. Изложбата представя музея в различни аспекти от неговото развитие през годините – от откриването му през 1986г. до днес. Тя показва не само видимата част от музейната работа, но и открехва завесата на чисто професионалната и невидима за публиката дейност. Документалният и снимковият материал са обединени в няколко теми – експозиции, фондове, програми, проекти, работилници и лаборатории.

Изложбата е един реверанс към приятели, колеги, партньори, спомоществователи и най-вече към публиката, хората, които са важната причина сливенският текстилен музей да е това, което е днес. Част гостите на изложбата ще се видят вътре в нея, други ще се припознаят в някоя от дейностите, трети ще си спомнят за обща кауза или съвместна изява. А най-младите ще имат възможност да демонстрират своите постижения чрез прекрасни художествени предмети, изработени в музейните ателиета.

30 години са и малко, и много, важна е следата, с която са белязани. Изложбата показва, че Музеят на текстилната индустрия утвърждава образа си на един уникален, жив, креативен и модерен музей.

 

 

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев