Община Сливен

Накъсани и надраскани са плакатите на кандидат–президентските двойки в центъра на Сливен

-------------------------------
18.10.2016 / 12:48

Накъсани са плакатите на кандидат–президентските двойки на таблата за нагледна агитация в центъра на Сливен -съобщава Радио „Фокус”.

Увредени са агитационните материали на всички партии. Част от плакатите са скъсани, а останалите са надраскани. Засега в Районната избирателна комисия няма постъпили жалби от партии или инициативни комитети заради накъсаните агитационни материали.

Местата за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, са регламентирани със заповед на кмета на Общината Стефан Радев. Те се намират на главната улица, на бул. „Цар Освободител".

Таблата са с номерация от 1 до 24 и започват от сградата на Държавен куклен театър - Сливен. Агитационни материали на сгради, огради и витрини, ще се поставят само след писмено съгласие на собственика или управителя на имота.

Плакатите трябва да се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда. Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7-дневен срок след изборния ден, а при произвеждане на втори тур - в 7-дневен срок от датата му.

Предизборната кампания се откри на 7 октомври и ще приключи на 4 ноември 2016 година.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев