Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Кольо Милев и Атанас Делибалтов сбират пенсионери на предизборна среща, отразена само от един журналист

------------------------------------
18.10.2016 / 11:18

Една шепа пенсионери уважиха предизборната среща на т.нар. инициативен комитет в подкрепа на Радев и Йотова, организирана от Кольо Милев и Атанас Делибалтов.

В залата се чуха познатите клишета от презиборната кампания на БСП, видно от публикация в сливенски сайт. Научаваме, че на срещата е присъствала само една колежка. Дори близки на БСП медии май не са я уважили, или просто не били поканени.

Отдавна се знае, че известна част от партийната субсидия подир избори стига и до местните централи на БСП. Как на „Позитано” и как по места се разпореждат с нея - тъне в мъгла. От години например сливенската БСП си няма пиар и много от нейната дейност не стига до гражданите. Сумата от 200-300 лева на месец на някой сливенски журналист изглежда е непосилна както за парадиращия с голям бизнес Делибалтов, така и за проспериращия и след своя мандат солдафон Милев, който се намърда още като кмет и в Ловно-рибарското дружество, дето разполага с какво ли не... Като кмет същият раздаваше суми от порядъка на 100-150 хиляди лева на медии и медийни групи. Сещам се за едни 45 хиляди за „Оупън майндет” на известна персона, свързана с БСП.

Темата за медийното отразяване ми връща спомен отпреди няколко години – преди парламентарния вот. Тогава „Седмица” се довери на местния лидер на БСП и коректно отразяваше кампанията. След уверенията за договор обаче ни бе обърнато гръб. Тогава във фиаето на зала „Май” се разигра следната сцена: когато запитах бъдещия депутат защо се стига дотам, той се бръкна в джоба в опит да извади някакви банкноти и да ги даде. Само дето не го шамаросах...

Дано с казаното дотук червените се активират и местната журналистическа гилди я спечели нещо от тяхната кампания. Нали затова са приятелите?

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев