Община Сливен

Отлично представяне на хор "Добри Чинтулов" на международния фестивал на духовната музика в Габрово

------------------------------------
18.10.2016 / 09:18

Чес­то го­во­рим, че хоровата ни са­мо­дей­ност днес е на изчезване. Но хор „Добри Чинтулов” за се­тен път ни убе­ди­ в об­рат­но­то при представянето си на Международния фестивал на духовната музика в Габрово.

Месата от Гуно, изпълнена от хора, беше он­зи ве­нец на фестивала, кой­то пос­та­ви пос­лед­ния въл­ну­ващ акорд на фестивала.

Чинтуловци ни по­то­пи­ха в своя­та лю­бов и всеотдайност към са­мо­дей­но­то хо­ро­во из­кус­тво, за­па­зи­ло въз­рож­ден­ския пла­мък, впле­тен във ви­со­ки­те ху­до­жес­тве­ни за­да­чи, кои­то пос­тавя на­ше­то съв­ре­мие.

Записах четири мнения за проявата на хора, но поради липса на място предлагам само професионалното мнение на Иван Стоянов – диригент на Камерния оркестър на гр. Габрово.

„Сливенският хор е хор от любители, но той всъщност е на изключително високо професионално ниво. Факт е, че хористите само за една репетиция възприеха моята концепция. Затова аз бях изключително приятно изненадан от хора, от неговата отзивчивост, от неговата гъвкавост. Хор „Чинтулов” е една перфектна ”машина”, която работи по един висок професионален начин. Общината трябва да се гордее с този хор и да го поддържа с всичко с каквото може. Сливен може да няма футболен отбор в А група, но хор „Добри Чинтулов” и диригентът Методий Григоров са от 40 години в А група. Затова мисля, че трябва да се направи всичко възможно да се поддържа високата музикална култура на този град, осъществявана от хор „Добри Чинтулов” и симфоничния оркестър, който също има своето достойно място в българския културен живот с един великолепен диригент, какъвто е Димитър Караминков.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев