Община Сливен

Експерти от РИОСВ и "Басейнова дирекция" проверяват сигнали за умряла риба по река Тунджа край Сливен

-------------------------------
17.10.2016 / 15:11

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора и Басейнова дирекция - Пловдив извършват извънредна проверка по сигнали за умряла риба по поречието на река Тунджа между селата Самуилово и Крушаре.

В проверките са включени и служители на Регионална лаборатория – Стара Загора за вземане на водни проби.

След извършване на обход на посочения в сигнала участък от реката и лабораторен анализ, резултатите ще бъдат оповестени.

В началото на миналата седмица, също по сигнал за умряла риба в река Тунджа до село Крушаре, експерти на РИОСВ и Регионална лаборатория извършиха оглед, при който се констатираха 10 умрели риби в реката и около 20 на брега на разстояние 200-300 метра от селото до бившите пресевни.

При огледа е установено, че водите на реката са с бистър цвят, без оцветяване и без миризма. Не са установени и точкови източници на замърсяване на водите на река Тунджа в този участък. От мястото е взета една водна проба за последващ лабораторен анализ, а резултатите ще бъдат предоставени на Басейнова дирекция – Пловдив. В същия ден са извършени и 2 контролни проверки с пробонабирания на потенциални промишлени замърсители от Сливен, които имат разрешителни за заустване на отпадъчни води в повърхностни водоприемници. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев