Община Сливен

Поредна спортна придобивка за младите хора в Нова Загора - втора стрийт площадка

...
14.10.2016 / 19:35

В наситения с културни и спортни събития празничен 14 октомври се състоя официалното откриване на втората стрийт площадка, изградена по идея на кмета Николай Грозев, в партньорство с ТЕЦ „Марица-Изток 2” ЕАД, по случай 50-годишния юбилей на предприятието. Комбинираната многофункционална тренировъчна конструкция е разположена в Градската градина на площ от 100 кв. м.

Официални гости на събитието бяха: министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител Галя Захариева и изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица – Изток 2” ЕАД Живко Динчев. „Радвам се, че можем да застанем пред младите хора на този град и да предложим още едно кътче за всички, които искат да тренират и поддържат физиката си във форма. Удовлетворен съм, че успяхме да задоволим поредното желание на младите хора в града, като по тяхно настояване успяхме да съградим не едно, а две модерни съоръжения за фитнес на открито. Всички знаем колко е важно за подрастващите физическото възпитание, затова се стремим да има повече такива места за поддържане на здравето и тонуса.” – каза кметът Грозев. Той изказа сърдечна благодарност на г-н Динчев за финансовата подкрепа при реализирането на идеята за стрийт площадката.

Трикольорната лента беше прерязана от градоначалника, министър Танева и изпълнителния директор на ТЕЦ „Марица – Изток 2” ЕАД Живко Динчев, който плисна и традиционното менче с вода. Откриването на съоръжението се превърна в истински спортен празник за присъстващите, които с интерес и възхищение изгледаха атрактивната демонстрация на мултифункционалните уреди, представена от момичетата и момчетата на „Титан Фитнес”. В края на официалното откриване, младите спортисти изказаха благодарност на ръководството на общината за предоставената им поредна възможност за безплатна тренировка на открито и призоваха подрастващите да последват техния пример и да се погрижат за физическата си подготовка.

Още снимки от новината

...
...
...

 

Нова Загора
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев