Община Сливен

Тържествената сесия на общинския съвет в Нова Загора послучай празника. Нови улици, тротоари и площадки посрещнаха гостите на града

-------------------------------
14.10.2016 / 16:18

Тържествената сесия на общински съвет по случай 14 октомври, Петковден, Празник на Нова Загора се състоя от 10.00ч. Официални гости на празничното заседание бяха народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, областният управител на Област Сливен Татяна Петкова и заместник управителят на Област Сливен Веска Вълчева.

След прозвучаването на националния химн и химна на Европа, председателят на ОбС Георги Николов постави официално началото с една единствена точка в дневния ред-поднасяне на приветствия.

В своята реч той се обърна към жители гости на града, като им пожела здраве, щастие и успех. Кметът на община Нова Загора Николай Грозев подчерта в словото си, че:”Днес отправяме поздрави към всички в нашия град, които с труда, предприемчивостта и таланта си градят неговото настояще и го правят по-красив и по-привлекателен. Позволете ми да изразя своята благодарност и признателност за тяхното доверие и подкрепа и да ги уверя, че нашите начинания винаги ще бъдат насочени към успеха и развитието на община Нова Загора.”

Поздравления по повод празника на града поднесоха: народният представител Галя Захариева, областният управител на Област Сливен Татяна Петкова и председатели на общинските съветници от групите на политическите партии, представени в местния парламент.

Всички те пожелаха здраве, щастие, късмет на жителите на града, да бъдат единни, добронамерени и искрени в делата си, защото хората са тези, които придават неповторимия дух и облик на родното си място.

Поздравителни адреси до община Нова Загора по случай 14 октомври, Петковден бяха получени от: кмета на Сливен Стефан Радев, кмета на Гурково, Иван Иванов, кмета на Раднево, д-р Теньо Тенев, Димитър Митев, председател на ОбС Сливен, председателя на синдиката на учителите Янка Такева и др.

 

Звън на празнични камбани огласи в ранното утро на 14 октомври притихналия град, за да оповести на новозагорци най-радостния за тях ден – Деня на Света Петка, закрилница на децата, семейството и рода.

Към църквата, носеща името на новозагорската покровителка, от всички страни заприиждаха миряни.

Сред дошлите да се помолят за здраве, благоденствие и просперитет на града и неговите жители бяха: кметът на община Нова Загора Николай Грозев, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на ОбС Георги Николов, заместник-кметовете на общината и секретарят Веселина Трънова. Празничната литургия по случай 14 октомври, Петковден беше водена от Негово превъзходителство, владиката на старозагорската епархия Анатолий в съслужие с новозагорски свещеници.

 

Променени до неузнаваемост, с ново асфалтово покритие, тротоарни настилки и паркоместа, освежени и озеленени, с места за отдих и ново LED -осветление, ул. „Васил Левски”, ул. „Градинска” ул. „Народни будители“ посрещнаха жители и гости на Нова Загора по случай официалното им откриване.

Атрактивна почетна обиколка, с рев на мотори и мирис на масло, направиха членовете на Мотоклуб „Демоните”.

Сред многобройната публика: бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева и изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2 „ЕАД Живко Динчев. Кметът Николай Грозев се обърна към жители и гости на града” Радостен съм, че за пореден път сме заедно, съпричастни в официалното откриване на обновената главната улица, ул. „Градинска” и „Народни будители”. Вярвам., че и в бъдеще ще ни подкрепяте в нашите начинания за издигане стандарта на живот в града ни, за неговото модернизиране и облагородяване.”

Министър Танева поздрави ръководството на Община Нова Загора в лицето на кмета Николай Грозев за далновидната и успешна политика, чрез която успяват да издигнат авторитета на общината и да работят за нейното благоустрояване. „В новия програмен период на обща селскостопанска политика за 2014-2020 г. Община Нова Загора е сред най-успешните по повод кандидатстването й по програмите за селските райони. Искам да ви уверя, че обновяването на инфраструктурата на родното ви място ще продължи и в бъдеще благодарение на добрата съвместна работа и сътрудничество на държавна и местна власт”.

Министър Танева и кметът Николай Грозев прерязаха трикольорната лента, след което танцьорите на ТШ „All steps” извиха игриво, пъстроцветно българско хоро за радост на жители и гости на града.

 

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев