Община Сливен

Високо отличие за Сливенския митрополит Иоаникий от ректора на Московската духовна академия

-------------------------------
14.10.2016 / 16:15

На 12 октомври, 2016 година Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий получи високо отличие от Ректора на Московската духовна академия при Руската православна църква Верейския Архиепископ Евгений.

В сградата на митрополията на Архиерея бе връчен медал „Свети Филарет Московски” първа степен.. Медалът бе връчен от пратеникът на Архиерископ Евгений Николай Василиевич Маслов, доктор по богословие, доктор на педагогическите науки и професор в Московската педагогическа академия.

„Медалът е присъден на Сливенския митрополит Иоаникий за неговия неуморен труд за превеждане и издаване на български език книги на бележити руски църковни писатели като : схиархимандрит Иоан Маслов, свети Тихон Задонски и други, като първостепенно място заема „”Съкровнищница на духовната мъдрост на свети отци”, както и по повод 50 години от завършването му на аспирантура в Московската духовна академия с научната степен „Кандидат на богословието”

Поздравяваме Негово Високопреосвещенство с високото отличие и му пожелаваме здраве и дълголетно плодотворно служение на Богодаруваната му Сливенска епархия.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев