Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Двама скандални бивши сливенски магистрати Иван Димов и Кети Бозукова – на кариерния връх!

------------------------------------
14.10.2016 / 10:40

Преди дни в. „Труд” помества интервю с бившия шеф на окръжния съд в Сливен и бивш депутат от СДС Иван Димов. Ако някои не знаят – даденото от Димов интервю е в качеството му на шеф на Международния арбитражен съд, създаден през 2006 г. по програма на ЕС.

Не думай, ще кажат някои!

И в минало време Иван Димов изумяваше с невероятната си ловкост и в правната сфера, и в политиката, нерядко съпътствано от скандали. Един от тях отекна в публичното пространство заради злоупотреба с влияние в полза на олигарха Банев в опита му да обсеби сливенския „Декотекс”. Депутатската кариера на Димов също бе белязана от подобни „импулси”, а загадка си остава до днес как близкият до БСП магистрат се оказа... седесар. И потънал за известно време в забвение изведнаж покорява един европейски връх, като въпросния арбитражен съд!

В интервюто си пред „Труд” Димов дори си позволява да съветва премиера Борисов как да комуникира с руснаците и лично с Путин!

Не по-малко изумителна е споменатата по-горе ловкост и у бившия окръжен прокурор на Сливен Кети Бозукова, чието професионално битие бе сходно с това на Димов. Бозукова бе отстранена от Висшия съдебен съвет, като на членовете му бе раздаден брой на в. „Седмица” с шокиращо заглавие – „Прокурорски рекет над „Мелинвест”. Ще припомним за друго подобно като „Прокурорски чадър над „Клуб 777” на тема създадения комфорт на т.нар. „седмици” в Сливен. Законът обаче подмина всичко дотук и днес Кети Бозукова е главен секретар на Съюза на юристите в България!

Коментарът оставяме на читателите...

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев