Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев послучай 14 октомври - Петковден, празник на града

------------------------------------
14.10.2016 / 09:04

Поздравявам Ви най-сърдечно по случай Празника на Нова Загора - 14 октомври, носещ името на Света Петка Българска, светицата-закрилница на децата, семейството и целия български народ.

С годините този ден се утвърди в достолепна традиция, символ на родолюбието на новозагорци и на духовните устои на модерния ни и красив град. Той е повод да изявим най-доброто, най-светлото от себе си, да отворим сърцата си за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни.

Нека бъдем граждани със самочувствие, с извисен дух и вдигнати чела. С достойнство и мъдрост да пазим традициите и заедно да работим за авторитета на Нова Загора и за превръщането му в желано място за нашите деца.

Благодаря на всички, които обичат града ни и допринасят за неговото развитие и превръщането му в модерен притегателен център в който се преплитат традиция и бъдеще.

Нека светицата-закрилница дари на всички вас здраве и благополучие. Да бъдем задружни и единни и нека заедно да се борим за успеха и просперитета на нашия град!

Честит празник!

 

Празникът за Деня на Нова Загора започва с тържествена сесия на Общински съвет. Шосеен пробег „Петко Йорданов" стартира в 11часа в градската градина.

В 11.30 часа ще бъдат ремонтираните улици „Васил Левски", „Народни будители" и стрийт площадката.

Концертът на Дует „Ритон" ще се състои в 19 часа на площада пред читалище „Д. П.Сивков 1870", след което ще се състоят и празнични илюминации.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев