Община Сливен

Зам.-кметът Стоян Марков участва в среща „Регионите на България - "скок" над хоризонта 2020” в Бургас

------------------------------------
13.10.2016 / 21:00

Заместник-кметът на община Сливен Стоян Марков участва днес в среща „Регионите на България - "скок" над хоризонта 2020”, която се състоя в Бургас.

Форумът е първо регионално събитие за България в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете. На него са обсъдени рамката и перспективите пред районите за планиране (на ниво NUTS 2) в България.

Понастоящем, правителството на България предвижда сериозна териториална и административна реформа на регионално ниво. Страната тепърва ще избере модела, но са сериозни очакванията да се направи решителната крачка към рамка, в която приоритет да имат районите за планиране.

В дискусия на кръгла маса са участвали над 20 ръководители от държавната, регионална и местна власт, експерти по регионално развитие и програмиране, представители на бизнеса и на академичния свят

Били са поставени въпросите за конструиране на подкрепата от фондовете на ЕС за България след 2021 г. (над хоризонта на 2020 г.) в рамките на възможни регионални оперативни програми. Участие е взела Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, ръководител на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“, Андрей Новаков, депутат в Европейския парламент – член на Комисията за регионално развитие в ЕП, научни работници от Бургаския свободен университет и други.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев