Община Сливен

Официално бе открита многофункционална стрийт площадка в новозагорския квартал "Загоре"

-------------------------------
13.10.2016 / 15:06

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев откри първата от двете новоизградени стрйит площадки с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция. Тя се намира в ж.к. Загоре на площ от 100 кв. м.

Това е поредната придобивка за безплатен спорт на открито в Нова Загора, изградена в партньорство с ТЕЦ „Марица-Изток 2“ ЕАД, като израз на водената от общинското ръководство политика с мисъл за младите хора в града. Градоначалникът заяви, че наред с обновяването и модернизирането на детски градини, пенсионерски клубове, ремонт на улици и др.

Общината продължава да реализира дейности за развитието и популяризирането на спорта сред младежта.

„Редно е в този голям квартал на града да има обособено място за спорт. Надяваме се с поставянето на тези уредите да дадем възможност на повече хора да тренират безплатно и водят здравословен живот, като дават пример и на децата. Инвестициите в децата и младежите, тяхното развитие и създаването на навици за спортуване, е сред важните за нас.” – каза кметът Николай Грозев.

Заедно със заместник-кмета Ивайло Енев, той преряза трикольорната лента и плисна менче с вода.Възможностите на модерното съоръжение бяха демонстрирани от състезателите на фитнес клуб „Диамант” Георги Банков и Ира Ангелова.

Част от присъстващите млади хора на свой ред изпробваха новия уред и изказаха благодарност за ангажираността на общинското ръководство за обогатяване възможностите за спортуване в града.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев