Община Сливен

Нова Загора завърши няколко големи обекта. Идва ред на асфалтирането на улици и санирането на жилищните сгради

-------------------------------
13.10.2016 / 10:47

Досегашното управление на кмета на Нова Загора Николай Грозев ще се запомни с няколко неща. За общинската администрация, която години наред плащаше наем, бе построена собствена сграда, с модерна заседателна зала за местния парламент и информационен център за гражданите. Бе основно ремонтиран централният площад. А затвореното бивше кино, строено през 50-те години на миналия век, се превърна в първата спортна зала на града. Обновени бяха междублоковите пространства в кв. “Загоре”. Градската градина придоби съвсем различен облик с нова растителност, амфитеатрална сцена за концерти, спортни съоръжения, кътове за отдих с цветя. В Нова Загора бе изградена и първата алея за велосипедисти.

 

От края на 2015-а до изтичането на мандата амбициите на общинското ръководство са да подобри инфраструктурата, да завърши санирането на жилищни блокове, да подобри състоянието на основни улици в селата. Строителни ремонти са предвидени за историческия музей, както и на сцената в градското читалище „Д. П. Сивков”, което е домакин на фестивали на любителските и ученическите театри.

 

На празника на града на 14 октомври (Петковден) ще бъде отслужена тържествена литургия. В 19 ч ще има заря пред градското читалище „Д. П. Сивков”. "Труд"

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев